Wie ben ik

Ik ben Kirsten Vrijman. In mijn zoektocht naar rust, ontspanning en ontwikkeling op mentaal, fysiek en spiritueel vlak heb ik in yoga en adem-coaching, stress en burn-out coahcing mijn weg gevonden. Hatha yoga en ademen betekenen voor mij "het in balans brengen". Hierdoor heb ik weer contact leren maken met mijn lichaam en mijn gevoelens. Ik gun iedereen terug te verbinden met zijn/haar ware bron.

Nog steeds leer en ervaar ik tijdens de beoefening nieuwe aspecten van mezelf. Het is een oneindig proces van ervaren, leren, accepteren en groeien. Alleen door het aanvaarden van de dingen zoals ze zijn, ‘in mildheid naar mezelf en de wereld kijkend’ kan ik tot bloei komen en er echt zijn voor mezelf en de mensen om me heen. Dan kan mijn hart stromen en volg ik mijn weg. Yoga & adem verrijken mijn leven en dit wil ik graag met mensen die ervoor open staan delen. Daarom geef ik sinds oktober 2015 met veel plezier Hatha yogalessen en sinds 2019 ademcoaching en sinds 2020 massages.

In het dagelijkse leven ben ik moeder van 2 tieners die ik samen met mijn man mee geef wat we belangrijk vinden. Namelijk het leven met vertrouwen tegemoet te treden. Van huis uit ben ik verpleegkundige en ik hebben 12 jaren met veel passie gewerkt bij de GGD.
Ik hou van wandelen in de natuur, lezen en ben erg geïnteresseerd in de genezende kracht van onszelf.

Opleiding en scholing

 • Ik heb de 5 jarige, door de Europese Yogafederatie, erkende opleiding tot Hatha Yogadocent gevolgd aan het Vormingsinstituut voor Yoga docenten in Heusden-Zolder (BE).
  Ik ben lid van zowel de Vereniging voor yogadocenten Nederland alsook de Yogafederatie Nederlandstaligen België. Voortdurend vorm en school ik mezelf door het bijwonen van diverse retraites, cursussen en scholingen.
  2012-2017 erkende opleiding tot Hatha yogadocent aan het Vormingsinstituut voor yogadocenten te Heusden-Zolder België
 • Deelname aan Nederlands yoga congres sinds 2012
 • Spiritual Teacher Training deel 1 bij Saswita opleiding, gegeven door Sri Shyamji Bhatnagar; Master of Nada Yoga 2017
 • Meditatietradities Samsara yogadocentenopleiding te Schiedam 2018
 • Stoelyoga docent bij Stoelyoga Nederland en Vlaanderen 2018
 • Shantala babymassage 2018
 • Intervisie bijeenkomsten met collegae in Nederland en België
 • Three body purification en consultation Sri Shyamji Bhatnagar 2018
 • Training mindfulness 2018
 • 3-daagse Trauma Sensitive Yoga 2019
 • Evenwicht tussen kracht en flexibiliteit in Asana 2019
 • Opleiding ademcoach Herleva 2019
 • online fundamentals course Wim Hof 2020
 • Ontspanningsmassage Wellnessacademie2020
 • opleiding Yin Yoga 50hrs Arhanta Yoga 2021
 • HeartMath Benelux praktijkopleiding Zorgprofessionals 2021
 • Indiase Hoofd Nek Schoudermassage Wellnessacademie 2021
 • Diafragmale ademhaling bij long-Covid praktijk en theorie Samsara 2021
 • Chronisch vermoeigheidssyndroom praktijk en theorie Samsara 2021
 • Zwangerschapsmassage 2022
 • Opleiding stress en burn out choaching Sonnevelt opldieidingen 2022-2023
 •  

Logo

De naam Vrijman die ik bij mijn geboorte heb meegekregen straalt keuzevrijheid uit. De keuze en vrijheid die je als mens hebt om je eigen pad te gaan. In de stilte, als vrij-man te ontdekken wie je werkelijk bent. Zo is de naam VRIJ-MAN, yoga & adem - body & mind geboren.
Het logo bevat 3 symbolen.
De druppel staat symbool voor ons mensen. Wij zijn onderdeel van het "allesomvattende" en het "allesomvattende" is ook onderdeel van ons. Zoals een druppel in de oceaan. Dit impliceert ook de "stilte". De "stilte" die er altijd is, allesomvattend.
Het hart staat symbool voor de liefde voor jezelf en je omgeving. Je hart durven te laten stromen en je over durven te geven aan de stroom van het leven. Middels je hart kun je je open stellen voor de "stilte". Niet oordelend, zonder streven en met vertrouwen.
De lemniscaat, de platliggende acht, staat symbool voor de oneindigheid. De cyclus van het leven, het komen en gaan. Maar ook het steeds maar weer opzoeken van de "stilte". Geduldig en met een frisse blik. Dan kom je in de ervaring van het moment. Hier en nu.