Wie ben ik

Ik ben Kirsten Vrijman. In mijn zoektocht naar rust, ontspanning en ontwikkeling op mentaal, fysiek en spiritueel vlak heb ik in yoga mijn weg gevonden. Hatha yoga betekent voor mij "het in balans brengen". Door yoga heb ik weer contact leren maken met mijn lichaam en mijn gevoelens.

Nog steeds leer en ervaar ik tijdens de yogabeoefening nieuwe aspecten van mezelf. Het is een oneindig proces van ervaren, leren, accepteren en groeien. Alleen door het aanvaarden van de dingen zoals ze zijn, ‘in mildheid naar mezelf en de wereld kijkend’ kan ik tot bloei komen en er echt zijn voor mezelf en de mensen om me heen. Dan kan mijn hart stromen en volg ik mijn weg. Yoga verrijkt mijn leven en dit wil ik graag met mensen die ervoor open staan delen. Daarom geef ik sinds oktober 2015 met veel plezier Hatha yogalessen.

In het dagelijkse leven ben ik moeder van 2 schatten van tieners die ik samen met mijn man een warme basis wil mee geven. Om ze zo te leren het leven met vertrouwen tegemoet te treden. Van huis uit ben ik verpleegkundige en ik hebben jaren met veel passie gewerkt bij de GGD. Als verpleegkundige infectieziektebestrijding, tuberculose verpleegkundige en later nog 6 jaar als jeugdverpleegkundige. Ik hou van wandelen in de natuur, luisteren naar muziek en ben erg geïnteresseerd in de genezende kracht van geluid, trillingen en mantra's.

Opleiding en scholing

Ik heb de 5 jarige, door de Europese Yogafederatie, erkende opleiding tot Hatha Yoga Docent gevolgd aan het Vormingsinstituut voor Yoga docenten in Heusden-Zolder (BE).
Ik ben lid van zowel de Vereniging voor yogadocenten Nederland alsook de Yogafederatie Nederlandstaligen België. Voortdurend vorm en school ik mezelf door het bijwonen van diverse retraites, cursussen en scholingen.

- jaarlijks deelname aan het Belgisch of Nederlands yoga congres sinds 2012
- 2012-2017 erkende opleiding tot hatha yogadocent aan het Vormingsinstituut voor yogadocenten te Heusden-Zolder België
- deelname aan de Spiritual Teacher Training deel 1 bij Saswita opleiding, gegeven door Sri Shyamji Bhatnagar; Master of Nada Yoga 2017
- bijscholing Meditatietradities Samsara yogadocentenopleiding te Schiedam 2018
- training tot stoelyoga docent bij Stoelyoga Nederland&Vlaanderen 2018
- cursus Shantala babymassage 2018
- meerdere malen per jaar deelnemen aan intervisie bijeenkomsten met collegae in Nederland en België
- three body purification en consultation Sri Shyamji Bhatnagar 2018
- mindfulness training 2018
- Traumasensitive Yoga Workshop 2019
- Workshop evenwicht tussen kracht en flexibiliteit in Asana 2019
- Ademcoachopleiding 2019


Logo

De naam Vrijman die ik bij mijn geboorte heb meegekregen straalt keuze-vrijheid uit. De keuze en vrijheid die je als mens hebt om je eigen pad te gaan. In de stilte, als vrij-man te ontdekken wie je werkelijk bent. Zo is de naam vrijman yoga geboren.
Het logo voor mijn praktijk bevat 3 symbolen.
De druppel staat symbool voor ons mensen. Wij zijn onderdeel van het "allesomvattende" en het "allesomvattende" is ook onderdeel van ons. Zoals een druppel in de oceaan. Dit impliceert ook de "stilte". De "stilte" die er altijd is, allesomvattend.
Het hart staat symbool voor de liefde voor jezelf en je omgeving. Je hart durven te laten stromen en je over durven te geven aan de stroom van het leven. Middels je hart kun je je open stellen voor de "stilte". Niet oordelend, zonder streven en met vertrouwen.
De lemniscaat, de platliggende acht, staat symbool voor de oneindigheid. De cyclus van het leven, het komen en gaan. Maar ook het steeds maar weer opzoeken van de "stilte". Geduldig en met een frisse blik. Dan kom je in de ervaring van moment tot moment. Hier en nu aanwezig.