Wie ben ik

Ik ben Kirsten Vrijman. In mijn zoektocht naar rust, ontspanning en ontwikkeling op mentaal, fysiek en spiritueel vlak heb ik in yoga mijn weg gevonden. Hatha yoga betekent voor mij "het in balans brengen". Door yoga heb ik weer contact leren maken met mijn lichaam en mijn gevoelens.

Nog steeds leer en ervaar ik tijdens de yogabeoefening nieuwe aspecten van mezelf. Het is een oneindig proces van ervaren, leren, accepteren en groeien. Alleen door het aanvaarden van de dingen zoals ze zijn, ‘in mildheid naar mezelf en de wereld kijkend’ kan ik tot bloei komen en er echt zijn voor mezelf en de mensen om me heen. Dan kan mijn hart stromen en volg ik mijn weg. Yoga verrijkt mijn leven en dit wil ik graag met mensen die ervoor open staan delen. Daarom geef ik sinds oktober 2015 met veel plezier Hatha yogalessen.

In het dagelijkse leven ben ik moeder van 2 schatten van kinderen die ik samen met mijn man een warme basis wil mee geven. Om ze zo te leren het leven met vertrouwen tegemoet te treden. Verder ben ik werkzaam als jeugdverpleegkundige en heb daarbij veel contact met kinderen, jeugdigen en hun ouders. Ik hou van wandelen in de natuur, luisteren naar muziek en ben erg geïnteresseerd in de genezende kracht van geluid, trillingen en mantra's.

Opleiding en scholing

Ik heb de 5 jarige erkende opleiding tot Hatha Yoga Docent gevolgd aan het Vormingsinstituut voor Yoga docenten in Heusden-Zolder (BE) en ben lid van de Europese Yogafederatie. Voortdurend vorm en school ik mezelf door het bijwonen van diverse retraites, cursussen en scholingen.
- jaarlijks deelname aan het Belgisch of Nederlands yoga congres sinds 2012
- 2012-2017 opleiding tot hatha yogadocent aan het Vormingsinstituut voor yogadocenten te Heusden-Zolder België
- deelname aan de Spiritual Teacher Training deel 1 bij Saswita opleiding, gegeven door Sri Shyamji Bhatnagar; Master of Nada Yoga 2017
- bijscholing Meditatietradities Samsara yogadocentenopleiding te Schiedam 2018
- cursus Shantala babymassage 2018
- meerdere malen per jaar deelnemen aan intervisie bijeenkomsten met collegae

Logo

De naam Vrijman die ik bij mijn geboorte heb meegekregen straalt keuze-vrijheid uit. De keuze en vrijheid die je als mens hebt om je eigen pad te gaan. In de stilte, als vrij-man te ontdekken wie je werkelijk bent. Zo is de naam vrijman yoga geboren.
Het logo voor mijn praktijk bevat 3 symbolen. De druppel staat symbool voor ons mensen. Wij zijn onderdeel van het "allesomvattende" en het "allesomvattende" is ook onderdeel van ons. Zoals een druppel in de oceaan. Het hart staat symbool voor de liefde voor jezelf en je omgeving. Je hart durven te laten stromen en je over durven te geven aan de stroom van het leven. De lemniscaat, de platliggende acht, staat symbool voor de oneindigheid. De cyclus van het leven, het komen en gaan.