Stiltedag

Een stiltedag is een dag helemaal voor jezelf. Je trakteert jezelf op stilte en kunt zo je batterij weer helemaal opladen. Het is een goede manier om even afstand te nemen van je werk of dagelijkse bezigheden.
Een stiltedag vereist geen voorkennis of ervaring in meditatie of mindfulness. Het beoefenen van stilte, meditatie werkt versterkend als je het met een groep doet. Zo kan een stilte dag een eerste stap zijn naar regelmatig stil zitten met jezelf. Ben je al meer ervaren in het beoefenen van meditatie en mindfulness dan kan een stilte dag juist een heerlijke opfrisser zijn.
Stiltedagen worden voornamelijk in stilte doorgebracht en bestaan uit oefeningen, (geleide) meditaties, yoga en handelen in aandacht.
Kortom een stiltedag is een bijzondere ervaring om van de drukte en de DOE modus naar de ZIJNS modus te komen helemaal in het NU.
4 zondagen per jaar organiseer ik een stilte dag. De data/thema's voor 2019 / 2020:
29-09 LOSLATEN
01-12 VREDE
19-01 NIEUW BEGIN
22-03 FRISHEID

TIJD: 10:00-16:00u
Inclusief: lekkers, biologische lunch, soep, brood, fruit, thee, koffie en water.
investering in jezelf: €50,-
Thema van de vierde stilte dag op 22-03-2010 is frisheid

Puur en fris: dat is wat voor mij lente is
Nieuwe energie, frisse bladeren, de natuur ontwaakt uit zijn winterslaap. Ook wij mensen komen tot leven en voelen dat de energie weer gaat STROMEN na de rust van de winter. Mooi moment om daar in deze stiltedag bij stil te staan.

DE STILTEDAG bestaat uit een mix van:
* mindfulness
* stilte
* frisse mindfull yoga
* ademoefeningen (Pranayama) die verfrissen en reinigen
* mantra
* meditatie
* onbeperkt gebruik van thee, water, lekkers
* vegetarische lunch, soep en fruit
* goede begeleiding
* openings- afsluitingsmoment


Goed te weten:
* vooraf aanmelden tot uiterlijk 13-03-2020
* inschrijving is definitief na betaling
* 4-12 deelnemers
* investering €50,-
*10:00-16:00u

aanmelden via Pb, mail, contactformulier website:
https://www.vrijmanyoga.nl/contact/

Thema van de derde stilte dag op 19-01-2010 is ruimte maken voor een NIEUW BEGIN

Hoe mooi is het te weten dat je eigenlijk al goed genoeg bent!
Toch is terug kijken en vooruit kijken een manier om ruimte te maken voor iets nieuws. Juist het bewust afsluiten van iets, er een punt achter zetten, maakt dat er weer ruimte kan komen om het nieuwe toe te laten en te laten stromen.
Het hoeven geen grote dingen te zijn. Weet juist dat élke nieuwe stap het begin kan zijn van een mooie nieuwe weg.
Thema van de 2e stiltedag op 01-12-2019 is stil te staan bij V R E D E

Vrede is het ervaren van een heilzame toestand van rust en harmonie. In vrede kun je een bron van innerlijk geluk ervaren, een diep gevoel van blijdschap. Vrede en vreugde geven vleugels.
Deze dag is een uitnodiging met mildheid stil te staan bij jezelf. Tevreden te zijn met dat wat er is. Jezelf liefdevolle aandacht geven kan een ongelofelijke vreugde geven. Een inzicht dat alles goed is.
Vrede begint binnenin jezelf. Vandaaruit kan elk innerlijk lichtje vreugde schenken aan veel mensen om ons heen.

Thema van de eerste stiltedag op zondag 29-09-2019 van dit jaar is L O S L A T E N .

Deze stiltedag is een cadeau voor jezelf of samen met je vriend(in), moeder, broer of zus.
Een verwen-dag waarin je helemaal tot rust en tot jezelf kunt komen. Stilte, mindfulness, yoga, meditatie, visualisatie, bewustwording en wandelen in stilte komen aan bod. Ervaring in yoga of mindfulness is niet vereist.

Alleen als je los kunt laten kan er ruimte komen voor jou bruisende energie, voor delen van jezelf die je hebt laten ondersneeuwen. Al loslatend kan jou mooie unieke zelf zich weer in alle schoonheid aan jou tonen en kun je vandaaruit afstemmen op je hart.

ervaring V.

"Vandaag voor het eerst een stiltedag mogen meemaken. Wat zag ik er tegenop want het staat zó ver van me af. Maar juist dáárom wilde ik dit doen. Ik hou immers wel van een uitdaging. Ik vond het spannend. Maar wat was het een mooie ervaring. Het heeft me inzichten gegeven waar ik echt wat mee kan. Een waardevolle investering in mezelf dus!"