Lessen

De lessen hatha yoga en zwangerschapsyoga duren 75 minuten. De zachte yoga- en stoelyogalessen duren 60 minuten. Workshops en cursussen variëren in tijdsduur.
Elke week is de les weer anders, net zoals het leven zelf. De ene keer besteden we meer aandacht aan een specifieke klacht en een andere keer richten we ons meer op het ervaren van een specifiek lichaamsdeel, de ademhaling, de ontspanning of een ander thema. De nadruk in alle lessen ligt op het leren ontspannen en het herstellen van het contact met je lichaam. Respecteer hierbij de grenzen van je lichaam. Zo oefen zo tevredenheid in wat mogelijk is op dit moment. Je zult ervaren dat je door regelmatige beoefening zowel mentaal, fysiek als ook spiritueel een ontwikkeling door maakt. Elke keer weer, zonder stoppen.

Klik op een van de lessoorten om meer informatie te kunnen lezen:

- Hatha yoga

- Zachte yoga

- Stoelyoga

- Zwangerschapsyoga
Praktisch

- Zorg dat je 5 minuten vóór aanvang van de les aanwezig bent, dan kunnen we rustig starten en de lestijd optimaal benutten;
- yoga doe je liefst op een niet te volle maag;
- draag gemakkelijke kleding;
- Neem je eigen yogamat mee. Zo kun je zelf de dikte, stroefheid en kwaliteit van je mat bepalen. Ik kan je hierbij altijd adviseren. Bovendien is een eigen mat hygiënischer. Er zijn yogamatten en andere hulpmiddelen aanwezig;
- Neem een dekentje mee en 2 kussens. Gedurende de ontspanning kan je lichaam afkoelen. De kussentjes kunnen je lichaam zacht ondersteunen en ook tijdens de les goed van pas komen.
- in de yogazaal zijn extra hulpmiddelen en props aanwezig om je lichaam zo nodig te ondersteunen.


De voordelen van yoga

Tot rust komen: “van doen naar zijn”
Leren omgaan met de grenzen van je lichaam
Versoepelen van je gewrichten
Herstellen van je balans
Accepteren dat alles is zoals het is
Verbeteren van je houding
Tot rust brengen van je centrale zenuwstelsel
Versterken van je spierkracht
Contact maken met je lichaam
Verbeteren van je ademhaling